دسته : گردشگری و توریسم
فرمت فایل : word
حجم فایل : 136 KB
تعداد صفحات : 35
بازدیدها : 704
برچسبها : گردشگری توسعه اقتصادی اقتصاد گردشگری
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی نقش گردشگری در اقتصاد و چالش های توسعه آن در ایران
بررسی سیاستهای دولت و دستگاه های مرتبط در خصوص صنعت گردشگری در برنامه ی سوم توسعه اقتصادی، فرهنگی، با هدف ارائه الگویی که در قالب آن نظام سیاست گذاری کارآمدی که به توسعه پایدار صنعت گردشگری کشور بیانجامد ضرورت اصلی تحقیق حاصل به شمار می رود.
توسعه گردشگری منضمن استفاده از منابع، هدایت سرمایه گذاری ها، سمت گیری پیشرفت فناوری و تغییر ساختاری و نهادی است که با نیازهای حال و آینده ی بشر سازگار می باشد.
واژه های کلیدی : گردشگری، توسعه ی اقتصادی
در حال حاضر گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین و متنوع ترین صنایع دنیا مطرح می باشد و رشد سریع آن تغییرات اجتماعی، اقتصادی و محیطی فراوانی را به دنبال داشته است و به همین دلیل نیز به یک حوزه مهم مطالعاتی بین پژوهشگران مبدل شده است. از نظر اقتصادی، گردشگری بین المللی بیشترین عایدی را ایجاد می کند. دریافتی های ارزی حاصل از گردشگری بین المللی بیشتر از محصولات نفتی، خودرو و تجهیزات ارتباطی تامین می شود. گردشگری نقش مهمی در ترغیب سرمایه گذاری در زیرساخت، ایجاد درآمد برای دولت و اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم در سراسر دنیا داشته است. یکی از ارکانهای توسعه جهانگردی، تقاضا برای آن است که از ساختار پیچیده ای نیز برخوردار است، زیرا افزایش یا کاهش سهم یک کشور از درآمدهای گردشگری جهانی به عوامل و متغیرهایی بستگی دارد که با توجه به نوع کشور، مسائل اداری و اجرایی و سطح آمار و اطلاعات موجود می تواند متفاوت باشد.
ایران با توجه به امتیازهای فراوانی که از نظر تنوع آب و هوایی و... دارد. از قابلیتهای فراوانی برای تبدیل شدن به قطب گردشگری جهانی برخوردار است. بنابراین سهم ایران از عایدی های صنعت گردشگری جهان بسیار ناچیز است.
این مقاله درصدد تعیین و اندازه گیری تاثیر عواملی است که می تواند در افزایش درآمدهای گردشگری خارجی ایران نقش داشته باشد.
عوامل بی شماری در توسعه ی گردشگری نقش دارند. ارتباط بین آنها توسعه گردشگری را شکل می دهد و سه عامل اصلی در توسعه ی گردشگری عبارتند از : گردشگران، مردم و منطقه و ویژگی های مقصد.
به عبارت دیگر مهمانان و میزبانان و جاذبه ها سه عامل اصلی در توسعه گردشگری هستند.
1. سرمایه و عوامل اقتصادی
2. عوامل ایئولوژیک، سیاسی و روابط بین المللی
3. عوامل اجتماعی، فرهنگی و دینی
4. زیرساختهای امنیتی و انتظامی
5. عوامل طبیعی
6. مجموعه میراث فرهنگی
7. سابقه تاریخی
8. زیر ساخت های توسعه ای
9. آموزش
10. فناوری
سه بعد اصلی گردشگری سرمایه، مدیریت و فناوری و دو رکن فرعی، عوامل طبیعی و مجموعه میراث فرهنگی است. ...
فهرست مطالب مقاله
چکیده
مقدمه
تعریف گردشگری
مبانی نظری
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت
الف- اثر مستقیم
ب-اثر غیرمستقیم
عوامل موثر بر گردشگری
پیشینه تحقیق
مشکلات توسعه گردشگری
بحث و نتایج
پشنهادات و راهکارها
منابع و ماخذ
خرید و دانلود آنی فایل